Ticari Araç Yönetim Sistemi

Ticari Araç Yönetim Sistemi Nedir?

Ulaşım sektöründe aktif olarak çalışan araçlar üzerindeki detaylı bilgilere 7/24 ulaşmak, ileride yaşanabilecek olası arızaların önceden tespit edilebilmesi ve geçmişe dönük bu bilgilerin raporlanması, bakım ve işletme maliyetlerinin minimum seviyede tutulmasına olanak sağlamaktır. Ticari araç yönetim sistemi araç üreticileri, filo sahibi şirketler ve belediyelerin ulaşım şirketleri için zaman ve maliyet verimliliği sağlamaktadır.

.

CanBus Veri Takibi

.

Araç Analiz Paneli

.

Konum İzleme​

.

Arıza ve Alarm Bildirimi

.

Ai Destekli Arıza Tahmini

.

Önleyici Bakım

Ticari Araç Yönetim Sistemi Yazılımı

İzleme yazılımının ana işlevleri arasında konum, hız, Can-Bus vb. gibi farklı verilerin araçlardan TCP IP / MQTT gibi iletim protokollerinin üstünden alınması yer alır. Mikro servis mimarisiyle geliştirilen yazılım ölçeklenebilir özelliği sayesinde binlerce terminal aynı anda çalışmasını destekler. Güncel teknolojik alt yapısı sayesinde kolay bir şekilde birden çok entegrasyonu destekler.

İçten yanmalı ve elektrikli araçların CanBus, arıza, konum, hız, yön gibi birçok verisi anlık olarak tek bir panel üzerinden takip edilir.

CanBus, konum, hız vs bilgileri için limit değerler girilebilir. Limit aşıldığında panelde anlık olarak alarm oluşur ve bildirim görüntülenir.

Bildirim talepleri istenirse e-mail ve/veya sms olarak alınabilir.

İçten Yanmalı Araçlar İçin CanBus Verileri

Aracın Can hattına bağlanan takip cihazı ile ECU’dan gelen Canbus verilerini Ticari Araç Platformundan izleyebilirsiniz.

Yakıt Depo Seviyesi, Motor Soğutma Sıcaklığı, Motor Yağ Basıncı, Fren Balata Kalınlığı gibi aracınızın desteklediği tüm verileri platformumuz üzerinden izleyebilirisiniz.

Elektrikli Araçlar İçin CanBus Verileri

Pil Akımı, Güç, SoC, Soğutucu Isıtıcı Ayar Noktası gibi aracınızın desteklediği tüm verileri platformumuz üzerinden izleyebilirisiniz.

Donanım

CANBUS veri yolundan yayınlanan yakıt tüketimi, yakıt deposu seviyesi, anlık hız, motor sıcaklığı, motor devri, arıza kodları gibi verileri okuyabilen takip cihazları araçlara monte edilir. Cihazlar CANBUS verilerini ve araca ilişkin konum verisini GSM alt yapısı üzerinden merkezi sunucuya gönderir.